Forum mladih

FM OO SDP – a Popovača aktivno je počeo s radom 2007. godine. Za predsjednicu je tada bila izabrana Jelena Malović. U programu rada Foruma mladih posebno je bilo istaknuto pitanje položaja mladih u društvu te što mladi mogu napraviti i kako djelovati u kampanji za parlamentarne izbore. 2009. godine izabrano je novo vodstvo kojemu još teče mandat.  Tako novoizabrana predsjednica je Sandra Plavec, potpredsjednici su Matija Polgar i Boris Podbrežnjak te tajnica Davorka Rožman. Aktivnosti koje su uslijedile bile su vezane za kampanju za lokalne izbore ( sakupljanje potpisa za kanidature, dijeljenje letaka i promotivnog materijala ) zatim aktivnosti vezane za predsjedničku kampanju. Ponosni smo što su nam se na štandovima pridružili naša županica, gđa. Marina Lovrić Merzel za lokalne izbore te predsjednik, gosp. Ivo Josipović za predsjedničke izbore.

Forum mladih zajedno sa Forumom žena OO SDP Popovača tradicionalno svake godine na Silvestrovo obilazi pacijente NP „ Dr. Ivan Barbot „ noseći im kolače i ostale najpotrebnije namirnice da bi i oni osjetili novogodišnje blagdane. Također zajedno svake godine obilježavamo Dane kruha i kolača pri čemu imamo izložbu starih predmeta i nošnji te počastimo goste prigodnim kulturnim programom školske djece. Na 08. Mart, Međunarodni dan žena, zajedno sa Forumom žena dijelimo prigodne poklone ženama. Forum mladih započeo je tradicionalno čestitanje Uskrsa građanima Općine uz dijeljenje pisanica. Ove godine FM organizirao je Sv. Nikolu u Popovači koji je zajedno s krampusom dijelio djeci šibe i slatkiše. Ova akcija je bila jako dobro primljena od strane građana što nam je bilo jako drago. Forum mladih je također odradio nacionalnu kampanju „ Hratsko zdravstvo je bolesno „kojom smo htjeli upozoriti građane na nedostatke zdravstvene reforme ministra Darka Milinovića. Akcija je održana ma sajmu u Popovači. Svakog 1.prosinca obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a koja je tradicionalna akcija Foruma. Dijelili smo edukativne letke i kondome. Forum mladih sudjeluje u obilježavanju važnih datuma i obljetnica, tako je bio na komemoraciji u Jasenovcu, na polaganju vijenca u šumi Brezovica na Dan antifašističke borbe, na Dan mladosti posjetio Kumrovec te na obilježavanju Praznika rada odn 1.maja bio u Sisku a sada i u Popovači.

Osim akcija na lokalnoj razini, FM SDP Popovača aktivno se druži sa ostalim forumašima, FM GO SDP Sisak, FM GO SDP Petrinja, FM GO SDP Kutina te smo ugostili forumaše GO Križ i GO Velika Gorica. Forum mladih OO SDP Popovača sada broji 40 aktivnih članova. Karakterizira ga jedinstvo i složnost te kvalitetna komunikacija među članovima. Ponosni smo što nam pristupaju sve mlađi članovi i što su zainteresirani za politiku te za sadašnje stanje u kojem se nalazi RH.

U Forumu postoji volja za još boljim akcijama i aktivnostima te smo svjesni da će Forum svojim radom i trudom pronaći svoje mjesto u stranci.